top of page

Time to calculate your resulting emission. Ours is 0 kg CO2 eq. What‘s yours?

The ZeroPackaging Eco-Check Tool.


Ik zie uw raderen al draaien - waarom heb ik dat nodig?


U weet waarschijnlijk al dat verpakkingen, en vooral het feit dat ze niet worden gerecycleerd, onze planeet ernstige schade toebrengen. Helaas zijn er veel elementen die hierbij een rol spelen. Niet alleen de grootte, het gewicht en de materialen van uw verpakking zijn van belang, maar ook de reisemissies. Kortom, bijna te veel om hier op te noemen. Bovendien begrijpen wij dat u waarschijnlijk wel wat beters te doen heeft dan al deze elementen afzonderlijk te berekenen.


Daarom hebben wij de ZeroPackaging Eco-Check tool ontwikkeld. Het enige wat u hoeft te doen is de meest toepasselijke optie uit het drop-down menu te kiezen, en wij zorgen voor de rest. Maar laat ons u eerst informeren over wat deze elementen eigenlijk betekenen.


Het gewicht van uw verpakking

We spreken van een 'duurzame verpakking' als een verpakking onder meer licht en compact is. Hoe compacter, hoe minder CO2-uitstoot. En er passen natuurlijk meer pakketten in de bestelwagen bij de bezorger.


Het belangrijkste materiaal van uw pakketten

Er zijn een heleboel ingewikkelde termen, dus laten we ze even met u doornemen.


Allereerst: golfkarton. Het wordt gebruikt in vele verpakkingssituaties en heeft als hoofddoel om spullen veilig te verplaatsen, bijvoorbeeld elektronica, kleding en levensmiddelen. Het bestaat uit ribbels en een dubbele laag. Google het maar eens, dan weet u wat we bedoelen.


Ten tweede, vouwkarton. Vouwkarton wordt gemaakt van karton dat wordt bedrukt, gelamineerd, gesneden, gevouwen en gelijmd. Het is praktisch het meest basale soort kartonnen doos. Je bent er waarschijnlijk wel eens een tegengekomen tijdens het verhuizen naar je volgende huis, het uitpakken van je nieuwe schoenen, of onder het genot van een heerlijk stuk pizza.


Het derde materiaal: Polyethyleen (PE). Polyethyleen is een lichtgewicht, duurzaam thermoplast met een variabele kristallijne structuur. Het is een van de meest geproduceerde kunststoffen ter wereld.


Het vierde: Polyethyleentereftalaat (PET). We weten het. En u dacht dat de vorige moeilijk te lezen was. Om het wat makkelijker te maken, noemen we het gewoon PET. PET is de meest voorkomende thermoplastische polymeerhars van de polyesterfamilie en wordt gebruikt voor kleding.


Last but not least: Polymelkzuur (PLA). Dit is ook een thermoplastisch polymeer, maar deze keer is het commercieel biologisch afbreekbaar. En u weet het nu waarschijnlijk wel: biologisch afbreekbaar is goed. Het betekent dat het voorwerp in staat is te worden afgebroken. PLA wordt normaal gebruikt in de voedingsindustrie.


Hoeveel stuks passen er op een pallet?

Hoe meer stukken er op een pallet passen, hoe meer er tegelijk vervoerd kunnen worden.


Welk type energie wordt gebruikt voor de productie?

De opties zijn: Net, net met duurzaamheidscertificaat, en uw eigen groene voorziening. Het spreekt voor zich dat wij de voorkeur geven aan de laatste optie.


Tijd om uw resulterende uitstoot te berekenen. Die van ons is 0 kg CO2 eq. Wat is de jouwe?



bottom of page